top of page

Hans & Grietje

[09:16] ICE Rutger:

Na een kort, gebroken nachtje afscheid genomen van het ETZ en nu onderweg naar Rotterdam.


[12:06] ICE Rutger: Transport was redelijk, maar iets te hobbelig voor Sandra. We hebben inmiddels een arts gesproken en de verpleging is nu een vragenlijst aan het invullen. Als het goed is zo om 13.30u de ct scan hier.

[15.33]

Daar ben ik weer 😊. Een hoop plusjes vandaag: een 1-persoonskamer, Rut mag blijven slapen, ct scan is achter de rug (bedoeld om het verschil tussen vorige week en deze week te zien rondom het tumorverhaal en om de artsen een nog betere kijk te geven voor het maken van een verder stappenplan, duimen dus dat de situatie niet erger is geworden) en ik word momenteel omringd door boterhammen, bouillon en een ijsje. Halleluja 😁.


Verder raad ik iedereen die van plan is hier nog eens op bezoek te komen aan om broodkruimels à la Hans & Grietje te gaan sparen want die zul je nodig hebben. Je verdwaalt hier al wanneer je twee stappen uit de kamer zet 😂.


Morgen & vrijdag worden spannend


Vanaf vanavond 24.00u moet ik weer nuchter blijven (ze gaan kijken of ik misschien af en toe een slokje water en een dextrose snoepje mag) en ik moet nuchter blijven tot na de ERCP ingreep. Het jammere is dat ik daarvoor nu op een wachtlijst sta en dat deze ingreep morgen óf vrijdag gaat plaatsvinden. In het slechtste geval moet ik dus vanaf vannacht tot vrijdag eind van de dag nuchter blijven.

Daarnaast is er een arts langs geweest om de ERCP ingreep nog eens te bespreken (plaatsen van stent zodat gal weer kan afvloeien), met name de risico’s en die zijn eng. Mijn huidige alvleesklierontsteking kan verergeren (wat opname IC zou betekenen en een ernstige kink in de kabel voor mijn verdere behandeltraject) en daar ben ik eerlijk gezegd oprecht bang voor. Daarnaast bestaat de kans dat de ingreep opnieuw mislukt en dat is ook een naar vooruitzicht. Maar omdat de ingreep toch echt moet plaatsvinden heeft het geen zin om me hier druk over te maken, dus ik ga mijn best doen om dit dan ook maar niet te doen 😊.


Als iemand nog vragen heeft, als ik ergens onduidelijk over ben laat het dan gerust weten.Comments


mei 3.png

Hi, fijn dat je mijn blog leest!

Ik probeer je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in mijn leven.

Posthonger?

Dankjewel voor het aanmelden!!

bottom of page