top of page

Posthonger.

[14.30] Bericht van Rutger:


Hallo allemaal.

Dit was ook de laatste update die ik deelde via deze Whatsapp in de groepsapp die Sandra had aangemaakt toen ze ziek werd.

In de toekomst komen updates rechtstreeks op de blog/website van Sandra; leefhonger.com.

Je kunt je daar zelf op abonneren, als je dat wilt (zie www.leefhonger.com / Posthonger!).

Wat komt er dan nog meer? Dat vertel ik zo.


We zijn nu vier dagen verder, na de uitvaart van afgelopen vrijdag. De regelstress is verdwenen, het besef van Sandra’s overlijden en afwezigheid daalt langzaam in. Max en Bram zijn gisteren en vandaag naar school gegaan, om de komende maand (weer) in thuisonderwijs en met vakantie te gaan. Hoewel ik er volledig achter sta, baal ik voor de jongens dat ‘terug naar het normale leven’ voorlopig van korte duur was.


De uitvaart ceremonie had nog een paar verrassingen in petto, zoals het hele jaar al vol zat met “plot twists” en “cliffhangers” in de verhalen van Sandra. We moesten eerst een half uur wachten totdat een technische storing was opgelost. En toen we eenmaal naar binnen konden, stonden de banken net iets te dicht op elkaar om er met de kist gemakkelijk tussendoor te lopen. Sommigen van jullie dachten dat Sandra aan het ‘spoken’ was. Wie weet... Ze had ons gewaarschuwd.☝🏻


Ik hoorde van de mensen die de livestream verzorgden, dat er 91 thuisverbindingen hebben meegekeken. Naast de circa 100 aanwezigen, is dat een flinke opkomst. Heel fijn dat dit op deze manier kon. Ik denk dat Sandra tevreden zou zijn geweest. En over de dienst zelf ook: er is gehuild en gelachen, we hebben over haar leven en hoe ze was verteld, we hebben naar haar foto’s en naar foto’s met ‘haar’ gekeken en we hebben geluisterd naar de muziek die ze allemaal zelf al had uitgekozen. Met als afsluiting haar eigen afscheidsfilm. Op zijn Sandra’s. En dan te bedenken dat die film pas een maand geleden is opgenomen. Wat zag ze er mooi uit. 🥰


De hele ceremonie is te groot om ook te posten, maar die kun je eventueel zelf downloaden (of terugkijken) via www.kijkmetonsmee.nl/uitvaartsandra.

Dit blijft echter maar beperkt beschikbaar; volgens mij 2 weken vanaf afgelopen weekend.


Sandra en haar boeken


Wat de meesten van jullie nog niet weten, is dat Sandra een kleine verzameling boeken heeft meegenomen in haar kist. “Ik wil straks ook nog iets te lezen hebben”, zei ze dan.


Wat dan haar favoriete boeken waren, zal ik hier opsommen (in compleet willekeurige volgorde):

Stieg Larsson - Gerechtigheid

Diana Gabalbon - De reiziger

Dan Brown - Het Bernini mysterie

Joanna Harris - Rode schoenen

Sarra Manning - De laatste dans

Ildefonso Falcones - De kathedraal van de zee

Jean M.Auel - De vallei van de paarden

Niccolo Ammaniti - Zo God het wil

Rankin - De rechtelozen

Rita Mae Brown - Koningin van Amerika & Bingo

J.K.Rowling - Harry Potter en de steen der wijzen.


Mocht je - net als Sandra - ook van de lijstjes zijn, kun je deze een keer weglezen.


En nu? Hoe verder? Er blijft voorlopig nog wel wat geregel over voor mij, want Sandra was thuis van de administratie. Maar ik krijg hulp, gelukkig.


Op leefhonger.com wil ik in de toekomst nog meer foto’s en verhalen van en over Sandra gaan posten. Haar verhaal was nog niet af, laten wij het dan maar verder schrijven.

Daarom ook aan jullie een verzoek: heb je leuke verhalen over wat je met Sandra hebt meegemaakt, schrijf ze uit en stuur ze op. Of voor na de lockdown, kom langs bij ons en vertel ze.


Dat was het. Aan iedereen alvast een Fijne Kerst, hoe ‘anders’ die ook zal zijn, voor ons allemaal.

🎄🎅❤️💋


Oh ja. De mini-bieb ‘Leeshonger’ in de voortuin heeft een Sandra upgrade gehad:


Recente blogposts

Alles weergeven

Rustig en vredig.

[9.00] Goedemorgen allemaal. We zijn nu twee dagen verder en Sandra slaapt nog steeds, rustig en vredig. De afgelopen dagen is ze omringd...

Laatste adem..

[22.30] Hallo allemaal. Het onvermijdelijke is gebeurd: Sandra heeft rond 20.15u vanavond haar laatste adem uitgeblazen. De afgelopen...

Comments


mei 3.png

Hi, fijn dat je mijn blog leest!

Ik probeer je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in mijn leven.

Posthonger?

Dankjewel voor het aanmelden!!

bottom of page