top of page

Home sweet home.

[09.22]


Ik ben gisterenavond alsnog thuisgekomen. Na een goed gesprek met de op dat moment behandelende arts komt het op het volgende neer: het stadium van klachtenvrij of hier naartoe werken is nu wel gepasseerd. Mijn galblaas zit zo vol rotzooi dat deze zal blijven opspelen. Het beste wat we kunnen hopen is dat de stents blijven werken tot aan de operatie (dan zal o.a. de galblaas verwijderd worden), zodat de inhoud van de galblaas afgevoerd kan blijven worden ondanks de klachten die hierbij komen kijken (koliekaanvallen, misselijk, beroerd, pijn). Ik krijg nu antibiotica tot aan de uitslag van de Vena Porta Embolisatie (25 mrt) en bij goed nieuws tot aan de operatie (datum nog onbekend) om zo de ontstekingen onder de duim te houden. De overige klachten zal ik moeten accepteren en zullen in het zkh niet anders zijn dan thuis dus mocht ik terug naar Tilburg, naar mijn eigen bed. Na de nodige uren bijkomen lig ik hier nu ontspannen en heel blij. Op dit moment gedraagt mijn lichaam zich zo goed mogelijk. Feit blijft dat ik bij koorts en aanverwante klachten net als afgelopen zondag weer terug naar Rotterdam ga. Maar dat zie ik dan wel weer.


Nu vanochtend genoten van de gewone ochtendspits thuis én schijnt de zon. Eens fijn kijken of ik daar vandaag vanachter het raam wat stralen van kan opvangen. Heerlijk!


Toch nog even, omdat ik het niet kan laten: -Meer zorgpersoneel nodig om coronavirus- minister Bruins / -Verzoek aan ziekenhuizen om een externe locatie in te richten voor de opvang en behandeling van Corona patiënten zoals verpleeghuizen- / -We zijn goed voorbereid en hebben verschillende draaiboeken klaar liggen- RIVM .. allemaal koppen en uitspraken die ik las in de NOS app.


Ik kan me voorstellen dat een hoop zorgpersoneel hier jeuk van krijgt. Jarenlang is er enorm bezuinigd en nu ineens is er a la minute meer personeel nodig. Tja .. dat kun je willen maar die kun je niet tevoorschijn toveren. Je kunt toch ook niet een legermacht en -wapens jarenlang sterk reduceren en dan ineens ten strijde trekken tegen een grote overmacht en verwachten te winnen? Het maakt niet uit hoeveel theoretische draaiboeken knappe koppen bedenken, als de praktijk er niet op is ingericht zal geen enkel draaiboek goed functioneren. Of ben ik nou (Corona)gek?


Verder las ik dat er afgelopen zaterdag maar liefst 900 studenten van de beruchte studentenvereniging Vindicat op skivakantie zijn gegaan naar Noord-Italië. Mijn mond viel even open.. wattt?? Ik weet dat ik wat dit onderwerp betreft niet de meest genuanceerde persoon ben. Ik heb vorige week mensen die ik helemaal niet ken, die ik zelfs nog nooit gezien of gesproken heb dom en egoïstisch genoemd. Niet echt respectvol, liefhebbend of ruimdenkend. Dingen die ik gewoonlijk toch heel belangrijk vind. Maar kennelijk verhard ik nu mijn gezondheid, mijn leven op het spel staat. Ik hoop echter alleen op dit gebied te verharden, het Coronagebied en dat ik niet door ziek te zijn ook één of andere persoonlijkheidstransformatie onderga.


Ik herken mijn lichaam al bijna niet meer, mijn uiterlijk ziet er ook steeds vreemder uit (aha dus zo zien aliens er uit) het zou wat zijn als ook mijn karakter radicaal veranderd. Maar goed, wat die studenten betrof. Kennelijk ben ik mijn naïviteit nog niet kwijt want ik dacht echt dat wij Nederlanders nu wel geleerd hadden om op te passen met het virus. En wat lees ik? 900 ... 900 studenten besluiten willens en wetens naar een risicogebied te gaan voor sneeuw en apré-ski want hé ‘Feestvieru lalalalala’ en ‘de pot op met je Coronagriep want wij zijn jong, gezond en onoverwinnelijk, dikke vingerr lalala!!’ En straks komen die 900 mafkezen (ja zo noem ik ze gewoon want wie bangalijsten maakt, spelletjes speelt met brandende spiritus, elkaar onderling ernstig mishandelt etc. kan ik niet anders zien) vrolijk brallend terug naar Nederland om hier nog meer opgepikte virusdeeltjes vrij te laten. Bedankt!! Of ben ik nu weer te zwart wit?


Te ongenuanceerd, te veroordelend en iedereen over 1 kam scherend? Vast wel .. maar jammer dan .. lalalala 🤪

Leuke anekdote nog van vorige week. Rut ging ‘s ochtends de jongens wegbrengen naar een vriend van ons. Voordat ze vertrokken kreeg ik in drievoud te horen dat ik braaf moest zijn, in bed blijven liggen, geen domme dingen doen zoals gaan rondlopen want even helemaal alleen thuis .. whoe spannend! En wat gebeurd er .. Amper twee minuten nadat ze vertrokken zijn en ik beloofd heb niets te doen behalve in bed blijven gaat mijn telefoon. Zowel Rut als de jongens zijn hun huissleutels vergeten en de autosleutel en staan nu dus buitengesloten op straat .. of ik zo vriendelijk wil zijn om uit bed te komen, naar beneden te gaan en de voordeur open te doen? Mogen jullie raden wat mijn antwoord was ..😜🤣
Recente blogposts

Alles weergeven

Berichtenbox.

[19:51] ICE Rutger: Hallo allemaal. Allereerst een huishoudelijke mededeling namens Sandra: gelieve voorlopig even geen nieuwe appjes naar haar mobiel te sturen. Ze kan die nu niet lezen en beantwoord

Slapen 2.

[09:56] ICE Rutger: Goedemorgen. Sandra is gisteren naar de verpleegafdeling verhuisd. Ze is erg moe en slaapt veel, mede door de medicatie. Dit zal nog een paar dagen duren, is de verwachting.

Comments


mei 3.png

Hi, fijn dat je mijn blog leest!

Ik probeer je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in mijn leven.

Posthonger?

Dankjewel voor het aanmelden!!

bottom of page